Доказовий маркетинг проти класичного

Що таке “доказовий маркетинг” та чи варто його запроваджувати всім?

Компанії, що запроваджують у себе маркетинг, не завжи можуть зробити якісну систему. Частіше це просто набір рекламних інструментів, що мають приводити клієнтів. Проте системний підхід в маркетингу здатен не тільки скоротити витрати, але і підштовхнути компанію до розвитку.

Кому б ви довірили своє здоров’я – лікарю, що визначає діагноз за зовнішніми симптомами та відправляє лікуватись додому зі списком ліків, чи лікарю, що спочатку проводить діагностику, на основі аналізів призначає лікування, що має підтверджену ефективність, та слідкує за динамікою лікування?

Сподіваємось, ви за другий варіант. А в бізнесі далеко не всі спеціалісти керуються “доказовою базою”. Згодні, не завжди у підприємця для прийняття рішень є необхідні дані:

  • достатній досвід
  • статистичні дані
  • доступ до спеціалізованої інформації.

Тому керівники змушені робити маркетинг “всліпу”, покладаючись на власні відчуття, знання, інтуїцію абощо.
Чи часто роблять аудит стратегії? Чи часто моніторять результати маркетингових кампаній? Чи цікавляться статистикою? Чи вірно інтерпретують дані звітів? Чи можуть прогнозувати результати маркетингових заходів? В більшості випадків – “ні” на всі питання.

Чи зможе звичайний бізнес – не великі бренди, не корпорації – впровадити у себе доказовий маркетинг? Так, зможе. Чи дорого це буде коштувати? Залежить від рівня зрілості компанії та її керівника. Але точно менше, ніж втрати від несистематичного маркетингу.

Наша команда має значний досвід у побудові системного доказового маркетингу, що грунтується на об’єднанні всіх маркетингових заходів в єдиний комплекс із зрозумілим для керівника моніторингом. Телефонуйте або пишіть у Тelegram, Viber, WhatsApp +380 67 2346100.